Grolman sluit zich aan bij het VHCP

Grolman sluit zich aan bij het VHCP -Kun je enige achtergrond geven bij Grolman?

“Grolman is een Duits familiebedrijf dat al sinds 1855 bestaat. De aandelen zijn nog altijd in handen van de familie Grolman, waarvan de 5e generatie actief is binnen het bedrijf. Hoewel de thuisbasis van Grolman ligt in Duitsland, heeft het bedrijf in vrijwel alle Europese landen en Noord Afrika een vestiging, bemand met lokale mensen. De Nederlandse vestiging ligt in Goor, Twente. Daarnaast heeft Grolman vestigingen in India en China.
 
Grolman houdt zich vooral bezig met de distributie van specialty chemicals voor grote en kleine chemische producenten. Het distribueert een groot scala aan producten, waaronder additieven, vulstoffen, pigmenten en bindmiddelen voor de coatings, drukinkten, lijmen & dichtstoffen, kunststoffen, bouwchemische produkten en rubber. Sinds kort is Grolman ook actief in de cosmetische industrie. Naast de hoofdactiviteit van chemische distributie, heeft Grolman nog een produktie onderneming die masterbatches produceert onder de naam Lifocolor.”
 
Waarom heb je besloten om lid te worden van het VHCP?
“Het is belangrijk om ontwikkelingen in de industrie te volgen. Lidmaatschap van het VHCP stelt ons is staat om hiervan op de hoogte te blijven. Daarnaast zal ik zo nu en dan aan het secretariaat concrete vragen stellen over issues die bij ons spelen. Zo nodig kunnen dergelijke vragen ook in een commissie van het VHCP worden behandeld. Op die manier ontstaat discussie, kunnen we kennis en ervaring delen en als sector één lijn kiezen. Als blijkt dat een bepaalde kwestie breed wordt gedragen kan het VHCP worden ingeschakeld om deze boodschap in Den Haag uit te dragen. Hoewel we veelal concurrenten van elkaar zijn, is er tegelijkertijd een gezamenlijk belang, dat vraagt om samenwerking als collectief. Andersom kan ik wellicht leden helpen met vragen hebben over verf en coatings. Mede dankzij mijn betrokkenheid bij de Nederlandse Vereniging voor Verftechnici heb ik hierover de nodige technische achtergrond.”
 
“Ook wil ik via het VHCP mijn netwerk versterken. Bij de laatste nieuwjaarsborrel heb ik al een deel van de leden leren kennen en ik hoop ook de rest van de leden snel te ontmoeten.”
 
Wat zijn volgens jou de uitdagingen waar onze sector voor staat?
“De industrie ondergaat al lange tijd een consolidatieslag. Die gaat soms zo snel dat het niet duidelijk is wie door wie wordt overgenomen. Dit terwijl duurzame klantrelaties en betrouwbare distributeurs belangrijk zijn binnen onze sector. Daarnaast zie ik dat we onze klanten zullen moeten blijven bedienen door heldere informatie over ontwikkelingen in de wetgeving aan te bieden. We moeten hen helpen om ervoor te zorgen dat hun productieproces en eindproducten aan alle regels voldoen. Ik zie ernaar uit om hiermee samen met het VHCP aan de slag te gaan.”