VHCP publiceert hulp voor Responsible Care

VHCP publiceert hulp voor Responsible Care -

Het VHCP wil zijn leden helpen om invulling te geven aan Responsible Care. Het heeft daarom een document opgesteld met voorbeelden van manieren om als bedrijf met de eisen uit Responsible Care om te gaan.

Binnen het VHCP bestond al de zelfanalysechecklist waarmee leden hun Responsible Care-prestaties kunnen beoordelen. Voor ieder van de acht pijlers van Responsible Care stelt de zelfanalysechecklist een aantal vragen.

Vandaag publiceert het VHCP een extra hulpmiddel met praktische voorbeelden en aandachtspunten om de eigen prestaties te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de wijze van toetsing van de veiligheid bij dienstverleners of manieren om de opleidingsgegevens van het personeel bij te houden.

Op deze manier wil het VHCP zijn leden op weg helpen bij het beantwoorden van de zelfanalysechecklist. Tevens kan de lijst ter inspiratie dienen bij het op een goede wijze invulling geven aan de verschillende onderdelen van Responsible Care.

Klik hier voor het extranet. De hulp bij de zelfanalysechecklist is te vinden onder Responsible Care, bij de achtergronddocumenten.