Fecc en ICTA organiseren beiden een succesvol congres in Nice

Fecc en ICTA organiseren beiden een succesvol congres in Nice -

Ieder jaar organiseert de Europese brancheorganisatie Fecc een congres voor de Europese distributeurs van chemische stoffen. Het laatste congres vond afgelopen juni plaats in Nice, Frankrijk. Tijdens het driedaagse congres werden presentaties gegeven die relevant zijn voor onze sector. Onderwerpen behelsden o.a. blockchain, digitalisering en duurzaamheid. Zie hier voor de presentaties.

Voorafgaand aan het congres was de ledenvergadering van de International Chemical Trade Association (ICTA), waarbij een update werd gegeven over de voortgang (zie hier en hier). Er zijn drie ICTA-commissies gevormd:
  • Transport & Security voor o.a. samenwerking met UNIDIR, Interpol en OPCW
  • RC / RD over o.a. duurzaamheid, samenwerking met de Indian Chemical Council, ketenverantwoordelijkheid.
  • Substance, Safety, Health & Environment over o.a. veilige handling van chemische stoffen, Global Pact for Environment en GHS.
 
Vervolgens gaf de heer Friedrich Barth een presentatie over het International Sustainable Chemistry Collaborative Center en megatrends in de chemie (zie hier). Na de bijeenkomst namen ICTA-leden en hun partners deel aan de cocktailreceptie in de prachtige tuinen van het Grand H├┤tel du Cap Ferrat met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee.
 
Het VHCP is lid van zowel de Fecc als de ICTA. Als
u geïnteresseerd bent om lid te worden van een van de commissies, neem dan hier contact op
met het secretariaat.